Locatie & omgeving

Een week ervaren waarin de boerin de kok en de kunstenaars samenwerken om jou een bijzondere zomerweek te geven.

Locatie en omgeving

Locatie en omgeving

“Een plek waar je rust en ruimte ervaart. Eenmaal in de polder vlakbij Amsterdam, vind je onze plek waar de grootschaligheid op de bewoners geen vat heeft gekregen.”

Marie-José van Oostveen

Boerin, op boerderij Bouwlust

Boerderij Bouwlust | Nes aan de Amstel

La Muze is neergestreken op boerderij Bouwlust.  Het is een een bijzondere plek in een omgeving met weidse weilanden. Op steenworp afstand tekende Rembrandt er aan de Amstel. Bouwlust ligt in het veenweidegebied: de Bovenkerkerpolder. Deze polder ligt precies tussen Amstelveen en Uithoorn op ca. 20 kilometer afstand van Amsterdam. Het bedrijf is oorspronkelijk een melkveehouderijbedrijf. Schaalvergroting, erfverharding en mechanisatie zijn echter aan haar deur voorbijgegaan. Er is nog 15 ha grond dat bestaat uit uitgestrekte weilanden met sloten. Naast de boerderij ligt de met bomen omzoomde groentetuin. Op en rondom het erf zijn nog steeds veel dieren. Er zijn schapen, geiten, kippen, konijnen, pauwen, eenden, katten en een hond.

Je waant je in een andere tijd,en tegelijkertijd zijn b.v. het Cobra museum en de binnenstad van Amsterdam makkelijk te bereiken. De boerin op deze plek is Marie-José van Oostveen en is de derde generatie op deze boerderij. Marie-José was meerdere keren cursist bij La Muze. Zo is de samenwerking ontstaan.

Zij is de boerderij aan het opbouwen voor verschillende activiteiten. Het grote kippenhok is verbouwd als een plek om te eten en te drinken en elkaar te ontmoeten. Je vindt hier o.a.het sanitair voor de camping gasten.

De schilders kunnen gebruik maken van de ruime stal. Ook zullen we natuurlijk veel buiten werken. De zangers mogen gebruik maken van een speciaal daarvoor ingerichtte werkruimte.

Nes aan de Amstel

Nes a/d Amstel is een langgerekt dorp aan de Amstel. Het dorp is gelegen op de zuidoosterlijke flank op het grondgebied nabij Amsterdam. De nabij gelegen, op 2 lagen liggende polders, maakt deze omgeving zeer karakteristiek. De Amstel stroomt boven langs. Op loopafstand vind je een terras aan de Amstel waar je voor een drankje naar toe kan.

Pin It on Pinterest