open werkplaats

open werkplaats

open werkplaats

Open atelier

Het open atelier is geschikt voor professionals en voor de zeer gevorderde amateur.

Een week lang de concentratie hebben om dat ene plan uit te voeren? Voor als je een of meerdere weken wilt richten op een speciaal item. In het dagelijks leven kun je hier wel eens niet aan toe komen. Werkplaatsweken zijn weken waarin je je eigen programma maakt. Deze zijn bedoeld voor de doorgewinterde amateur of de professionele kunstenaar. Afstand nemen van de dagelijkse beslommeringen, kan onvermoede energie in beweging brengen wat in schetsen, studies en schilderingen, gezang of verhalen een weg vindt.

Klooster voor creatieven.

Door te werken in het weidse landschap kom je tot andere dingen als in je eigen omgeving.  Schilderen, beeldhouwen, fotograferen, schrijven, muziek, dans, uitvoeren van projecten in het landschap of een act instuderen het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

In de voorgaande zomers waren er bij La Muze, een dichter een beeldhouwster en een aantal schilders actief. Er is een muurschildering ontstaan, daar is een gedicht bij geschreven en een speciale lamp voor ontworpen. Er zijn objecten in het landschap gemaakt en andere hebben daar weer een filmpje van gemaakt. Het laat zich niet voorspellen welke kruisbestuivingen tussen welke disciplines er volgend seizoen zullen plaats vinden. Natuurlijk kun je ook in een rustig, verscholen eigen natuuratelier werken. Zo kan La Muze ook een klooster voor creatievelingen zijn. Op de boerderij staat een eenvoudig ingericht atelierplek tot je beschikking. Schildersezels en gereedschap zijn aanwezig. Schildermateriaal is aanwezig en tegen vergoeding te krijgen. Er zijn eventueel beeldhouwbokken. Wel even melden van te voren als je deze nodig hebt. In overleg kan speciaal materiaal en/of gereedschap alvast aangeschaft worden.

Hoe prettig kan het zijn als je zelf niet hoeft te zorgen en te denken aan eten en drinken, en andere zaken. Zo kun je je helemaal wijden aan jouw eigen project of onderzoekje.

Er is gelegenheid om op de boerderij  te exposeren of een voordracht te geven. Ook is er de mogelijkheid om een heel weiland te gebruiken voor een plan of idee. Heb je een speciaal plan, bel of mail we denken graag mee. Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar in de open werkplaats. Op tijd reserveren is daarom aan te bevelen.

Eerdere open ateliers

Deze projecten en activiteiten zijn eerder gedaan in de open ateliers.

Adriaan Heijboer maakt in 2 weken verschillende gomdrukken.

Nicole Penterman werkt aan een beeldverhaal van 3 meter.

Ruud van Linsen schrijft aan gedichten.

Marianne Kalsbeek werkt aan een serie kleine tekeningen.

Yvonne Kieft concentreert zich een week lang op het grote gebaar in haar schilderkunst.

Kor van Velzen maakt filmpje vanuit een lange stok van het landschap. Hij filmt vanuit de lucht verschillende dingen die zich in het gras bevinden, inclusief hemzelf en zijn goede vriend.

Adriaan Heijboer doet onderzoek naar bewegende objecten in het landschap.

Er wordt accordeon gestudeerd en concert gegeven, aan o.a de koeien.

Pin It on Pinterest