zang werkplaats la Muze

Cursus zang

In een week om getoverd worden tot een enthousiaste groep zangers die uit volle borst verschillend repertoire ten gehore brengt.

Cursus: zang

In 2018 slaan we een jaartje over. Schrijf je in voor de nieuwsbrief als je op de hoogte gehouden wilt worden over d plannen van 2019. Er komen mooie nieuwe plannen aan.

Samen muziek zingen uit het hart en met volle borst, wat is er leuker? Ook zonder ervaring ben je welkom als je enigszins toonvast kunt zingen. Je krijgt les van een professionele zangdocent die je inspireert nog meer muziek uit jezelf te halen. Er wordt gewerkt aan skills die een heel leven meegaan: ademgebruik, timing, samenzang, articulatie…meerstemmig zingen. Maar ook de presentatie wordt natuurlijk niet overgeslagen.

Aan het eind van de week sta je met een groep op het podium.

Aan het eind van de week is het mogelijk om een eigen lied te presenteren . Dat doe je als je daarvoor kiest.

Repertoire

De jaren 60 tot nu, met uiteenlopende nummers zoals You’ve got a friend, Crazy little thing called love, Avond, California dreaming, Happy, Please please me, en een keuze uit de wereldmuziek..

Docent Saskia Eigenhuis stelt een afwisselend repertoire samen met spannende arrangementen.

Voor wie?

Mensen die nog niet zo veel gezongen hebben tot mensen met koorervaring.
De arrangementen zijn zodanig gemaakt dat het voor iedereen aantrekkelijk zingen is, met hier en daar zelfs een solo voor wie durft.

Maximaal aantal deelnemers: 18
Minimaal aantal deelnemers :      6

Algemeen

In alle zangcursussen ga je spelenderwijs vaardigheden leren, vertrouwen winnen en de basistechniek van het zingen versterken en verwerven. Iedereen kan zingen ook al heb je als kind misschien geleerd dat het niet zo is. Open staan voor het onbekende  is een houding die je zowel als gevorderde en als beginner verder op weg helpt in de wereld van de zang en stemgebruik. Plezier staat daarbij in alle workshops voorop. De verschillende zangdocenten leggen van nature een eigen accent. Je kunt dit zien in de titel van de workshop. Informatie over de docenten scroll naar beneden!

Het programma zal er in alle cursusweken als volgt uitzien. In de ochtend wordt er lesgegeven en zal er veel aandacht geschonken worden aan adem-en stemtechniek, tekst interpretatie los van melodie, verdieping van de melodie en de liedtekst, expressiviteit en lichaamstaal. Groeps– solozang en meerstemmig zingen van een arrangement staan zeker ook op het programma. Plezier speelt in alle workshops een doorslaggevende rol.

Het repertoire zal bestaan uit: liederen die de tand des tijds hebben doorstaan, popsongs van nu en jazz nummers.
De stukken en songs zijn op het niveau van de de groep afgestemd. Neem een of twee songs of liederen mee die je mooi vindt. Één waarvan je dacht bijvoorbeeld dat je die altijd al eens zou willen zingen. Dit kan in elk genre zijn: pop, jazz, blues, rmb, musical, rap, fado, smartlap en klassiek. De docent kan je ook adviseren.
Je wordt in de loop van de week gecoacht in je eigen keuze. Het is ook mogelijk dat je jouw song/lied met anderen ten gehoren brengt waardoor je wat meer tussen solo en samenzang gaat werken aan je stuk. Door het ondersteunen van elkaar bij het repeteren van eventueel een solozang ontstaat betrokkenheid. Er wordt aan je gevraagd ook een gedicht of andere tekst mee te nemen. In de cursus ga je hiermee onder begeleiding aan de slag.

Er is begeleiding op de piano (elektrisch). Een kleine solo zingen ligt bij de zangcursus zeker tot de mogelijkheden. Deze wensen worden in het begin van de week door gesproken. In de middag is er de gelegenheid eigen en gezamenlijke stukken in te studeren. Aan het eind van de middag is er de mogelijkheid dit nog met de zangdocent door te nemen.

Het streven is dat je na een workshopweek het vertrouwen hebt gekweekt om alleen of met een groep een lied te zingen voor al dan niet een select publiek en dit met overtuigingskracht te brengen. Elke cursus wordt  afgesloten met een feestelijk concert gecombineerd met een expositie van de schilder en teken workshops. We nodigen de bewoners van de polder uit, maar natuurlijk kun je zelf ook mensen uitnodigen om deze expo en het eindconcert in de stal te komen zien en beluisteren !

Pin It on Pinterest