camiela warringa

Camiela Warringa

Camiela Warringa

Kunstenaar, oprichter en organisator van La Muze

De kunstenaar – Camiela Warringa

De organisatie is in handen van Camiela Warringa. 

Camiela is docent in de schildercursus. Voor haar werk klik hier. Camiela Warringa (1960) is actief als beeldend kunstenaar te Delft. Heeft de opleiding tot docent tekenen/schilderen en de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht gevolgd. Vanaf 1984 geeft zij cursussen in Nederland en in het buitenland. Zij was 5 jaar docent bij Bleu et Vert in Frankrijk en richtte mede La Colina op in Spanje. In 2005 is zij haar eigen organisatie begonnen en is La Muze opgericht.

Momenteel is Camiela werkzaam als docent bij de Academie voor Communicatie & Multi-media Design  (CMD) in Den Bosch. Zij is ontwerper en coördinator van verschillende kunstprojecten. Als kunstenaar werkt zij in opdracht en maakt vrij werk, schildert en werkt ruimtelijk. In haar werk zijn beweging, de natuur, de stad en het licht belangrijke uitgangspunten. Grensgebieden tussen verschillende disciplines zoals fotografie, schilderkunst en zelfs keramiek worden onderzocht en vind je terug als ‘mixed media’ in haar werk.

Eind 2016 startte Camiela samen met een collega grafisch vormgeven het Kunst en Ontwerp Lab Delft.  KOL48 begeeft zich op het grensvlak van kunst en ontwerp.

 

“Het begeleiden van creatieve processen blijft me steeds weer boeien. In de cursusweken is het de combinatie van de grote stappen waarin iedereen zich ontwikkeld, de uitwisseling die ontstaat en de intensiteit en plezier waarmee dit gepaard gaat.”

De kok en de locatie eigenaar zijn daar even belangrijk in.

 

 

Camiela Warringa

Pin It on Pinterest